Courgetteballetjes
Ingrediënten:
-
2 courgettes geraspt
-
half blok feta verkruimeld
-
teen knoflook
-
1 rode ui gesnipperd,
-
handje verse peterselie, bieslook en oregano fijn gehakt
-
zout en peper
-
bloem en paneermeeel
-
1 ei geklutst
-
olijfolie.
Bereidingswijze:
-
Doe de geraspte courgette in een schone theedoek zonder wasmiddelluchtjes en knijp het vocht er goed uit.
-
Meng de courgette met feta in een kom.
-
Voeg de kruiden, ui en prei, peper en zout en het geklutste ei toe en meng goed door elkaar.
-
Voeg dan net zoveel bloem toe dat je een stevig mengsel hebt waar je balletjes van kan maken.
-
Strooi paneermeel op een bord en rol de balletjes door het paneermeel.
-
Laat de balletjes een half uurtje in de koelkast rusten.
-
Verhit een laag olifolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.