Gehakttaart
Ingrediënten:
- 1 pak witbroodmix
- pond gehakt
- zakje nasikruiden (Conimex)
- ketjap manis
- 1 gesnipperd uitje
- ei
- paneermeel
- olijfolie
- 10 zwarte olijven
- sambal
Bereidingswijze:
- Bereid de broodmix zoals beschreven op het pak en laat een half uur rijzen onder een theedoek op een warme plek
- Laat het zakje nasoimix in ongeveer 10 minuten wellen in een laagje water op laag vuur, af en toe roeren
- Meng de gehakt met het ei, paneermeel, het gesnipperd uitje, een scheutje ketjap manis, de nasikruiden en een theelepen sambal
- Kneed het deeg na een half uur nog even door. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taart of pizzavorm mee
- Laat wederom een half uur rijzen onder een theedoek
- Vul de vorm met het gehaktmengsel (mengsel mag niet te nat zijn, anders meer paneermeel gebruiken)
- Druk de 10 zwarte olijven op de taart en kwast de taart in zijn geheel nog even in met olijfolie
- Bak de taart gaar in een voorverwamde oven op 250 graden of gasovenstand 4 in 40-45 minuten
Eet smakelijk